Bankrøveri via trådløst net

Computerworld bringer i dag nyheden om at et usikret trådløst netværk er blevet brugt til at stjæle 1,5 millioner kr fra en finsk bank. I samme åndedrag viderebringer de opfordringen om at man skal sikre sit hjemmenetværk bedre:

De finske myndigheder opfordrer befolkningen til at sikre deres Wi-Fi-netværk bedre, efter det i denne uge kom frem, at det er stjålet 1,5 millioner kroner fra en bankkonto via et ubeskyttet hjemmenetværk.


Men alle koder kan knækkes
uanset hvor sikre Microsoft (?!) og andre påstår de er. Det er kun et spørgsmål om tid. Dermed kan man også ende med et gevaldigt forklaringsproblem, hvis ens forbindelse er “sikret” og den alligevel har været brugt til ulovligheder – det være sig bankrøveri eller distribution af piratsoftware. En WEP kryptering anses af myndighederne for at være sikker og dermed er det DIG, der sidder i saksen, for i princippet har ingen andre adgang til din forbindelse. I princippet….

Flere eksperter anbefaler – af netop disse årsager – at man IKKE sikrer sit netværk, for så er der allerede fra starten tvivl om, hvem der har begået ulovlighederne. Det er vel nærmest at betegne som en slags selvforsvar.

Og dermed skulle DEN opfordring være viderebragt…