Speedbåds kørekort?

Jeg stødte lige på den her tekst:

Alle der har planende fartøjer over 4 meter i længden skal i princippet have Speedbåds kørekort. Man har udviklet en formel der fortæller om den specifikke båd kræver en uddannet fører:

(Længden * længden [m]) + 3 må ikke overstige det antal kw motoren yder.
Hvis du kun har ydelsen i HK skal du gange dit resultat med en faktor 1,36 for at finde det antal kw den yder.

EX.: en 8 meter lang båd må max have en motor på: (8*8) + 3 = 67 KW. Hvis skibets motor yder over 67 KW skal det altså have en uddannet fører ombord.

I fald du vil have resultatet i HK: 67 KW *1,36 = 91,12 HK. Dvs. hvis du har en 8 meter lang båd kan du uden kort sejle med en 90 HK motor, men hvis du har en 100 HK kræver loven at du har et speedbådskort.

Det undrer mig lidt at man i princippet skal have kørekort når man alligevel kan sejle rundt med næsten 100 HK motor på en blot 8 meter lang båd… I mine ører lyder det som om at man i princippet kan sejle uden kort medmindre man insisterer på at have en alt for stor motor…

Og når man så læser lidt dybere:   “Hvis du kun har ydelsen i HK skal du gange dit resultat med en faktor 1,36 for at finde det antal kw den yder.” som senere resulterer i: “67 KW *1,36 = 91,12 HK”

Okay.. og hvad er det så Dansk Speedbådsskole prøver at forklare? At man sagtens kan få speedbådskørekort selv om man aldrig kom videre en 7. klasse?

Eller er de bare ligeså forvirrede omkring reglerne som alle andre?

Related posts

Related Posts