De første dage med AlfaView

Frede spurgte i en kommentar lidt ind til hvordan et sådan LCD TV arter sig når først man får det hjem i stuen.

Jeg var egentlig i gang med at svare via kommentar, men der er så mange ting at sige at jeg ligeså godt kunne poste et helt indlæg.

Det er helt korrekt at butikkerne “snyder” ved at sætte HD film på, men i princippet kan man jo også selv gøre det såfremt man har det rigtige udstyr (hvilket jeg desværre ikke har) så man får et lettere pixeleret billede når man sætter skærmen op derhjemme. Det sjove er jo at man i butikken stikker næsen helt ind i skærmen og siger: næhhh hvor er det et godt billede og så kan man finde på at gøre det samme derhjemme og til sin store fortrydelse opdage at billedet slet ikke er lige så godt. Men som med de traditiotionelle TV med billedrør er det sjældent at man sidder med snuden helt inde i skærmen og ser nyheder.

I en korrekt siddeafstand, som ifølge manualen til det nye AlfaView HD Deluxe 32″ LCD TV er 5-7 gange skærmens diagonal lægger man ikke mærke til at der er en mindre pixelering.

De fleste nyere mærkevare LCD TV benytter forskellige teknologier til at forbedre billedet. Jeg har altid haft en gut-feeling af at Philips’ Pixel Plus 2 teknologi var noget af det bedste, men andre steder fra hører jeg at Samsung pt har de allerbedste fladskærme.

Sony’s Bravia Engine er i Gear’s test kun marginalt bedre end AlfaView og det er i en lidt anden prisklasse.

En speciel ting ved AlfaViews LCD TV er manglen på højttalere. Enten skal man købe et par plastik højttalere, der monteres på siden af TV’et, eller også kan man sætte sine egne højttalere til. TV’et har indbygget forstærker så der er nemt nok.

Ellers kan man som jeg – og sikkert som de fleste andre – forbinde TV’et til en surroundforstærker og blæse lyden ud i hele stuen. Dejligt, men ærligt talt en anelse besværligt at man skal tænde 2-3 enheder bare for at se en nyhedsudsendelse.

Et andet ankepunkt er at tuneren er en kende sløv. Når man skifter TV program tager det omkring et sekund før billedet vises. Efter knap en uge men intensiv tv kigning vil jeg dog mene at det er noget man vender sig til. Dette er ikke typisk for LCD TV men åbenbart et lille knirk ved AlfaViews skærme.

Til gengæld er der to indbyggede tunere i AlfaViews LCD TV hvilket muliggør ægte PiP (Picture in Picture) og sammen med de 4000 siders tekst tv hukommelse og PaT (Picture and Text) er TV’et faktisk ganske udemærket i daglig brug.

Herudover producerer AlfaView nok noget at det allersmukkeste indenfor LCD TV design. Det er enkelt og ekslusivt og ifølge AlfaView sælgeren en skarp konkurrent til B&O på grund af designet. Rene linjer, god symmetri og ingen ekstra dikkedarer der bare fylder ud på fronten af TV’et.

En anden fordel ved LCD TV (eller nogle af dem i hvert fald) er at skærmen er næsten 100% refleksfri. Så kan man have gardinerne trukket fra så naboerne kan gå og blive misundelige og samtidig se fodboldkamp uden generende solstrejf.

Og så et enkelt minus. Fjernbetjening er et billigt stykke Taiwan plastik som ikke på nogen måde yder TV’et retfærdighed. Heldigvis kommer der snart en Deluxe fjernbetjening fra AlfaView som udover at være langt mere eksklusiv at se på også er programmerbar. Man kan bytte den gamle remote med den nye for en mindre merudgift.

Der er mange andre ting at sige om det TV, men det skal jo heller ikke gå hen og blive en decideret anmeldelse. Så hvis Frede eller andre skulle have lyst til at se TV’et i funktion kan jeg henvise til nærmeste AlfaView butik – eller hvis man gerne vil se TV’et under hjemlige forhold sætter jeg gerne en DVD i maskinen og knapper en øl op.

Related posts

Tags: alfaview, Gadgetry, lcd, tv,

Related Posts

PocketCaster Video
Nu med internet
Nokia N95 – P2P med Peerbox