Vi stjæler ombudsmanden fra Sverige

Kommentarer lukket til Vi stjæler ombudsmanden fra Sverige

I gymnasiet – og senere på universitetet blev jeg belært om at Ombudsmanden var en dansk opfindelse, hvilket man som dansker kan rende rundt og blære sig med når man rejser ud i andre dele af verden, hvor Ombudsmandsbegrebet er blevet adopteret. England, USA og sågar Japan har ombudsmænd og overalt i verden hedder det stadig “Ombudsman”.
Fedt nok.

Nu tog jeg mig lige lidt tid til at checke om det virkelig var sandt, og flere internationale encyklopædier – heriblandt opensource (open knowledge) udgaven: Wikipedia har omfattende beskrivelse af ombudsmandens funktion og ordets oprindelse.

Alle steder står der at Ombudsmanden stammer fra Sverige (o-o-omb-b-b-b-udsman)

Så på danskernes vegne vil jeg gerne sende min dybtfølte undskyldning til Sverige. Det var ikke meningen at tage noget fra jer, men vi vidste ikke bedre (og så har I sikkert stjålet noget andet fra os)

Parliamentary Ombudsman – Wikipedia, the free encyclopedia

Related posts

Related Posts

Antilope
Motion og slankekur
Sportsmetaforer #12