Konspirationsteori #8 – om den usunde motion

Dette indlæg er ikke som tidligere “konspirationsteorier” baseret på tankespind. Bag dette indlæg gemmer der sig et interessant biologisk faktum. Mere om det senere.

Det siges at motion er sundt.
Ejerne af de utallige motionscentre rundt omkring i landet fortæller os at en time hos dem giver øget livskvalitet og længere liv.

Det lader til at hvis man siger tingene tit nok – eller hvis tilpas mange mennesker siger det samme bliver udsagnet pludselig sandt trods videnskabelige beviser for det modsatte.

Som nu det der med motionen. Hvor mange gange får man ikke at vide at man skal sørge for at få pulsen op med jævne mellemrum?

Men det er her det interesssante biologiske faktum kommer ind i billedet. Et fællestræk for stort set alle pattedyr (og heriblandt mennesket) er at livet varer ca. 1 milliard hjerteslag. Store dyr har lavere puls end små dyr og lever derfor længere.

Selvfølgelig har mennesket også i denne henseende strukket lidt i generne og har udviklet sig i en måske ikke altid fordelagtig retning. Således er den menneskelige levetid nok nærmere omkring to millarder hjerteslag.

Men uanset dette så må bevidstheden om, at man kun har et begrænset antal hjerteslag til rådighed være grund nok til at tage sig end slapper foran fjerneren i stedet for at løbe marathon, spille volleyball, drøne Frankrig rundt på en cykel eller bevæge sig ud i den københavnske trafik hvor man ikke kan undgå at få pulsen op når modtrafikanterne gør livet besværligt for en.

Related posts

Related Posts

Konspirationsteori #7
Kun 7075 procent?
Motion og slankekur