Dovenskaben længe leve

I dag tog jeg bilen på arbejde. Regnen var godt nok stilnet af, men jeg havde bare ikke lyst til at cykle.
Ja, jeg ved det godt. Andre cykler 10-15 kilometer HVER dag uanset vejret, men jeg må jo bare holde fast i, at jeg er IKKE som de andre – jeg er nooooget for mig selv…

Så jeg tog altså bilen, gjorde jeg.
Og et eller andet sted vidste jeg jo godt at turen omkring H.C. Andersens Boulevard kl 8:30 om morgenen ikke er noget for de utålmodige, så jeg huskede Danni’s ord om at det måske ville kunne betale sig at køre udenom.

Hmm.. udenom. Hvordan er det lige man gør det.
Det er enten over Knippelsbro og Christianshavn, men erfaringen siger at den vej om muligt er endnu mere tilstoppet end Langebro, så det er ikke rigtigt et alternativ.

Udenom ifølge Danni’s forslag betød Vejlands Alle, Sjællandsbroen, Dybbølsbro. En tur på cirka 14 kilometer som alternativ til de knap 6 kilometer der er når man kører den korteste vej.

Nå, men hvo intet vover (sparer en masse tid)
Jeg begav mig ud på den lille omvej, hvor første test af tålmodigheden var da Amagerbrogade skulle krydses. Det gik dog relativt hurtigt og indtil mototvejstilkørslen var der ikke nogen problemer.
Her var der til gengæld kø. 5 kilometer i timen henover Sjællandsbroen pakket ind i biler til højre og venstre. Tiden gik og jeg begyndte at fumle med telefonen for at finde nummeret til kontoret frem, så jeg kunne ringe og sige at jeg ville blive forsinket.

Så løsnede det pludselig op og der var fri kørsel hele vejen til Gasværksvej.
Jeg var fremme på under en halv time. Turen over H.C. Andersens Boulevard tager mellem 30 og 40 minutter i bil (20 minutter på cykel), så jeg var ærligt talt en smule imponeret.

Uanset dette er det nok ikke noget jeg gør igen. Det føles mere rigtigt at køre 6 KM end at køre 14 KM også selvom det er hurtigere at tage den lange vej. Jeg kunne måske også bare prøve at tage mig lidt sammen og bruge cyklen i stedet.

– men som man siger: Der findes ikke et gærde så lavt at jeg ikke kan gå uden om.

Related posts

Related Posts

Fisketegn
Kvinder og biler
Minisnackkartoffelklatkagechips