Joost for fun

skype, kazaa, joost, screendumpEn af dagens helt store historier på nettet er at Janus Friis og hans “partner in crime” Niklas Zennström endnu engang er på banen med et nyt produkt, som måske hvis alt går vel scorer samme popularitet som Kazaa og Skype.

Det “nye” projekt som indtil for ganske nyligt gik under navnet “The Venice Project” er nu blevet omdøbt til Joost.

Joost er en nye måde at præsentere streaming video på. Måske i sig selv ikke hamrende nyskabende, men kender jeg de to fyre ret (og det gør jeg i bund og grund ikke) så har de en forretningsmodel som slår alt andet af banen.

Med Joost kan man browse gennem et antal “Channels” som afspilles on-demand. (Jeps… jeg er for lidt islænding til at jeg gider oversætte de engelske begreber). Programmerne bliver streamet med P2P teknologi, hvilket betyder at jo mere populært programmet er – des bedre bliver kvaliteten.

Joost skal med tiden være reklamefinancieret – eller financieret af udbyderne. Det betyder at man som bruger ganske gratis kan se online kanaler når man vil og hvor man vil. Heller ikke det er uset på nettet i dag, men det P2P TV som eksisterer er meget lidt lovligt, og alternativer som YouTube eller Google Video er ikke P2P baserede.

Indtil videre er programudbudet dog noget sparsomt, men ikke desto mindre er det ganske morsomt at være blandt de ca. 6000 brugere, der i første (anden, femte) omgang er inviteret med i betafesten.

Related posts

Tags: joost, On-the-Web, tv, Video,

Related Posts

Hey Ya!
Circle-Circle-Dot-Dot Animeret Lego
Naja