Hvad betyder den der hvide stribe på vejen?

vej afstribningDer er tilsyneladende mange trafikanter – især cyklister, der ikke ved hvad den hvide tværgående stribe på vejen lige før et lysreguleret kryds betyder.

Her er en situation fra det virkelige liv.
Jeg kommer cyklende på cykelstien. Overhaler et par andre cyklister, men da jeg når hen til næste kryds er der rødt lys. Jeg stopper bag den brede stribe for at vente til der bliver grønt.

De cyklister jeg netop har overhalet når også hen til krydset. Her slår de en bue udenom mig og kører frem så de holder på den anden side af fodgængerfeltet – og for nogles tilfælde MIDT i fodgængerfeltet.

De der har valgt at krydse fodgængerfeltet
holder i vejen for højresvingende biler, men det er de tilsyneladende ligeglade med.

De der er endt midt i fodgængerfeltet
spærrer vejen for fodgængerne, som må kante sig mellem cyklerne, men de ænser kun musikken fra MP3 afspilleren og bekymrer sig meget lidt om folk med barnevogne, som gerne skulle nå ind på vejen før bilerne igen begynder at køre.

Da det bliver grønt igen må jeg med møje og besvær overhale de samme cyklister en gang til, for det viser sig at de åbenbart hverken kan accelerere eller bremse på deres ellers meget fine og nye cykler.

Når sådan noget sker bliver jeg harm. Jeg er ikke verdens mest lovlydige borger (f.eks. har jeg ikke ringeklokke på min cykel), men man burde a kunne tage en lille smule hensyn til sine medtrafikanter.

Reaktionen er at jeg overhaler hurtigt, lydløst, af og til indenom, meget ofte lidt for tæt. Det kan godt være de bliver forskrækkede eller sure, men et eller andet sted håber jeg at de opfatter det som en lille fin hentydning:
Se! Nu er det tredje gang jeg overhaler dig og jeg kommer tættere på hver gang. Hvis du holder dig bag mig slipper vi for at støde sammen og vælte ud foran en bybus….

Related posts