Nokia N95 – Networking

Nokia N95 er en 3G / HSDPA telefon med B/G Wifi. Herudover understøtter den også de lidt ældre teknologier såsom standard GSM og GPRS.
(phew.. .der kom lige et par tekniske forkortelser der)

Har man adgang til HSDPA – Det som teleselskabet 3 markedsfører som Turbo 3G – kan man downloade med indtil videre op til 3.6 Mbit mens man er på farten. Det er mobilt bredbånd som er hurtigere end det de fleste har derhjemme, men prisen er også derefter.

Det fungerer fint med almindelig 3G adgang på 384 kbit/s suppleret med Wifi når man er hjemme, på arbejde eller bare i nærheden af et åbent netværk.

Den store forskel på Nokia og Sony Ericssons måde at håndtere forbindelser på er at man på P990i opsætter net konti et centralt sted. Man kan lave prioriterede lister som telefonen så lø’ber igennem når den har behov for forbindelse. F.eks: 1.wlan hjemme, 2.wlan arbejde, 3. 3G netværk. På den måde sikrer man at man altid bruger den foretrukke konto og alligevel får forbindelse hvis den ikke lige er tilgængelig.

På Nokia N95 (og sikkert også på andre Symbian telefoner fra Nokia) indstilles netforbindelsen på applikationsniveau. Det betyder at man har fuldstændig kontrol over hvilke programmer der bruger wlan og hvilke der bruger 3G, men også at det er et større arbejde at administrere forbindelserne.

Mest problematisk er det hvis applikationerne ikke er skrevet specifikt til Nokia N95. Så opretter forsøger de at oprette en generisk forbindelse, som betyder at man skal vælge netværk selv – hver gang. Specielt problematisk er det når applikationerne skal bruge nettet i intervaller – så bliver man nødt til konstant holde øje med telefonen så man kan vælge forbindelse når behovet opstår.

Jeg siger ikke at det ene er bedre end det andet, men påpeger blot en forskel…


[tag]nokia,n95,netværk,wifi,3g[/tag]

Related Posts