Mobilkrigen – Next step

Der var engang hvor man klart kunne skelne mellem mobiltelefoner, og PDA’er.
Indtil nogle smarte mennesker indså at markedet var modent til at man ikke længere skulle slæbe rundt på flere forskellige enheder og opladere for at få samme funktionalitet.

Mobiltelefon producenterne begyndte ganske langsomt at lægge PDA funktionalitet ind i deres handsets til PDA producenternes store fortrydelse.
PDA producenterne gik til modangreb og indbyggede mobilfunktionalitet i deres enheder.

Indtil for ganske nyligt har man dog stadig skulle vælge hvor det største fokus skulle være. Ville man primært have en mobiltelefon – med mulighed for at checke mails, synkronisere med kalender og adressebog og måske mulighed for at redigere Word dokumenter, eller ville man hellere have en fuldblodt PDA – med muligheden for at ringe op til sine kontakter og send SMS osv.

HtC har været gode til at kombinere disse funktionaliteter i en samlet enhed, som faktisk har været rigtig god til begge dele, men også Nokia og Sony Ericsson er kommet godt med, så der efterhånden ikke længere skal skelnes mellem de to typer enheder.

Med introduktionen af GPS i mobiltelefoner (og PDA’er) er der blæst til fornyet kamp.
Denne gang er det de traditionelle GPS producenter, der er blevet trådt over tæerne.

Allerede nu har GPS enheder fra Tomtom og Garmin indbygget Mp3 afspillere, videoafspillere og Bluetooth teknologi, men der arbejdes på at gøre enheden helt selvstændig ved også at tilføje mobilteknologi.

Det bliver spændende at følge kampen.
Hvem er bedst til at kombinere teknologierne: Mobile producenterne, PDA producenterne eller GPS producenterne?

Mit umiddelbare bud er at firmaer som HtC står stærkest på fremtidens marked.
De traditionelle mobiltelefon producenter vil blive nødt til at omstille sig eller at fokusere på små, lette mobiltelefoner.
PDA producenterne vil langsomt forsvinde fra markedet eller vil tvinges over i UMPC markedet, som endnu er meget lille i Danmark og i store dele af verden.

Og min Nokia N95, som forhåbentligt snart kommer tilbage fra reparation – den er første skridt på vejen til sin egen død, for selv om den kan alt og vil alt, er den i virkeligheden ikke specielt god til nogen af delene og det er netop det dilemma, der med tiden vil dræbe den slags enheder.


[tag]mobil, pda,gps,teleanalyse[/tag]

Related posts

Tags: gps, mobil, pda, teleanalyse,

Related Posts

Hvor kommunikerer du?
Superlækker tøsetelefon
Fra iPhone til aPhone