Nokia N95 – GPS alternativer

Nokia GPS

Jeg tester, gør jeg. Jeg indstallerer, tester og afinstallerer.

I øjeblikket koncentrerer jeg mig om GPS navigationen i Nokia N95.

Det indbyggede Nokia Maps er ganske glimrende, og i den nye version er interfacet virkeligt lækkert.
Talevejledningen fungerer fint, omend det er lidt trist at man er tvunget til at købe abonnement for at få det til at virke.
Hvis man ikke har forsøgt endnu er der dog et lille hack, der gør det muligt at køre med ubegrænset prøvetid…

Problemerne med Nokia Maps er at det er lidt besværligt at indtaste adresser. Dermed er ruteplanlægning noget der helst skal gøres INDEN man sætter bilen i gear. Derudover er selv rutelægningen ikke altid særligt god. Man kommer på lidt for mange udflugter og omveje, hvis man stoler 100% på Nokia Maps.

Route 66 Mobile er et halvdyrt alternativ, der i sin seneste inkarnation understøtter Nokia N95’s indbyggede GPS modtager.
Hvor adressesøgningen i Route 66 Mobile er supernem og ruterne tilsyneladende en anelse mere pålidelige end Nokia Maps er kortvisningen til gengæld elendig. Kortene er decideret grimme og hvis man benytter “birds eye” visningen er positionsindikatoren konsekvent 50 meter bagude. I normal 2D visning passer det dog fint. En stor force ved Route 66 Mobile er dog muligheden for at hente trafikoplysninger og lade programmet justere ruten i forhold til evt vejarbejde.

Wayfinder Navigator er superfed. Her har man koncentreretsig om det vigtige, nemlig at lave et simpelt og effektivt interface til navigation. Jeg har desværre ikke haft mulighed for at afprøve det i praksis, men alt ser ud som om det er nemt at gå til. Problemet er dog at adresseindtastningen foregår på præcis samme måde som i Nokia Maps, hvilket igen gør det umådeligt svært at lægge ruter mens man kører.

Og så er der et par gratis alternativer såsom Amaze, men første indtryk var at det lignede en gang amatørarbejde, så Amaze røg ud uden videre tests.

TomTom som ellers er min favorit på PDA versionen understøtter desværre ikke Nokia N95’s indbyggede GPS modtager endnu.

Related posts

Related Posts

Shozu test
N95 – SportTracker update
3D billeder med N95