iPhone – Part 1: Oplevelsen

iphone_header.jpg

At sidde med en iPhone er en helt speciel oplevelse.
Det er ikke bare en telefon, og telefon delen i den er i virkeligheden også det mindst interessante.

iPhone er en iPod og en internet kommunikationsenhed… og så kan man ringe og sende SMS fra den. Det er ikke en Smartphone i den gængse definition af en smartphone.

iPhone’s interface er banebrydende, gennemtænkt og superlækkert. Allerede efter kort tid er man helt tryg ved navigationen og det virker naturligt bare at bladre rundt ved hjælp af en pegefinger.

Mål og vægt
Uden at gå i detaljer om mål og vægt på iPhone kan jeg bare sige, at den ved første berøring føles stor. Lidt for stor til at den ligger godt i hånden (kræver måske nogle større næver end dem jeg har til rådighed) og temmelig tung.
Dermed ikke sagt at det er ubehageligt. Snarere tværtimod. Hele enheden oser af kvalitet og den tyngde gør også at den føles robust i modsætning til mange af de plastik smartphones, der ellers ligger i lommerne på de unge og smarte.

Fisnishen er helt suveræn. Den matte bagside er totalt uimodtagelig for fedtfingre og det ridsefri safirglas på skærmen tåler næsten hvad som helst. Se bare PCWorlds lille stress test herunder:
[youtube czCCavcnNd8]

Efter nogle dages brug har jeg nogle helt klare favorit applikationer. Det er YouTube, Mail, Safari og iTunes WiFi store, men mere om dem senere…

Telefonen virker. Den er jailbroken, activated, updated og patched… Hvilket i mere forståelige termer betyder at man kan ringe fra den selv om man ikke har et AT&T abonnement, man kan installere tredjepartsprogrammer, den kører nyeste firmware version og der er tillagt nogle små ekstra finter, som gør den mere anvendelig i dagligdagen.

Samlet set vil jeg dog vurdere at jeg snildt kunne nøjes med en iPod Touch, da telefondelen ikke nødvendigvis er det primære i iPhone. Desuden er der lidt problemer med synkronisering, så jeg har hverken fået kontakter eller kalender flyttet over fra Outlook. Det er lidt ærgeligt, og skyldes sandsynligvis at jeg sidder med en hacket enhed…

iPod Touch har så bare den ene store ulempe, at den er udstyret med standard iPod bagcover, hvilket vil sige et stykke meget blankt og meget blødt stål, der suger ridser til sig alene ved at ligge i en lomme. Derudover er den forkrøblet en smule fra Apples side, hvor man har valgt at fjerne muligheden for at lægge aftaler ind i kalenderen direkte på Touch. Her er iPhone overlegen… men er det så prisforskellen værd?

More to come…
Jeg kigger lidt nærmere på mine favorit applikationer og rapporterer om andre små fejl og mangler.
iPhone er lækker men er ikke guds gave gadgetfolket.

Related posts

Related Posts