Brugerdrevet innovation med Nosco Idea Exchange

Nosco Idea Exchange Logo

Nosco er en dansk virksomhed som gennem de sidste fire år har udviklet produktet Idea Exchange
Idea Exchange udnytter den kollektive intelligens i en given målgruppe til dels at generere nye ideer og dels at prioritere og kvalificere dem.

Lad mig lige forklare…
Tanken bag Idea Exchange er at udnytte den kollektive intelligens i en organisation.
Det simple eksempel er at man erstatter den traditionelle Idépostkasse på HR gangen med en online version, og det er så her de ekstra muligheder kommer ind.

Ideer omsættes til aktier. Brugerne kan så købe aktier alt efter hvad de synes er gode ideer og man kan kommentere på hinandens ideer samt evt uploade dokumenter og billeder og dermed dele viden blandt brugerne.

Denne videndeling vil så igen afspejle sig i det virtuelle aktiemarked, som opdateres realtime på baggrund af brugernes investeringer.

Når markedet lukkes vil man stå med en lang liste af ideer og en tydelig prioritering, som ikke er baseret udelukkende på ledelsens holdninger, men derimod hvad en repræsentativ gruppe kollektivt synes er optimalt. Dette sikrer en solid forankring hvis eller når eventuelle nye tiltag skal implementeres.

Kombineres det med incentiveprogrammer (præmier til bedste ideer, bedste kommentarer og bedste aktiehandlere) sikrer man stor deltagelse blandt medarbejdere eller kunder.

Man kan læse meget mere om Idea Exchange på http://www.nosco.dk

Desuden er vi blevet omtalt på trendbloggen Springwise: http://www.springwise.com/life_hacks/ideaexchange/

Idea Exchange har flere anvendelsesformål. For eksempel:

Produktudvikling
Generering af ideer til nye features til eksisterende produkter (services) eller helt nye produktgrupper, anvendelsesmuligheder og markeder.

Development road maps
Hjælp til at prioritere nye features / workflows, som er givet på forhånd via eksisterende systemer

Erstatning for den traditionelle idépostkasse
Selv om man ikke sidder med produktudvikling kan man sagtens have gode ideer til nye produkter og services eller optimering af arbejdsgange.

CSR / Sustainability
Generering af ideer til forbedring af virksomhedens CSR profil.

Ved at udnytte den kollektive intelligens får man hurtigt klarlagt om ideer er holdbare. Desuden sikrer man en sikker forankring hvis eventuelle nye tiltag skal implementeres i virksomheden

Systemet er meget enkelt og logisk opbygget, så alle kan være med uden at være internet wizards. Der er et hav af konfigurationsmuligheder, som sikrer at systemet virker efter hensigten.

Systemet leveres som Software as a Service og afregnes pr bruger og der er ingen opstartsgebyrer på softwarelicensen.