Sushi er blevet hverdagskost

Jeg sidder lige og morer mig over nogle artikler på pol.dk som omhandler de mange sushisteder der popper op i København. (Jeg går udfra at det er det samme over hele landet)

På Osaka kan man også få sushiens nødvendige tilbehør: edamamebønner, kimchee og tangsalat. Herudover byder transportbåndet på et udvalg af varme retter, der spænder fra kammuslinger til stegte nudler.

http://ibyen.dk/restauranter/guide/ECE983694/guide-spis-loes-af-sushi-paa-transportbaand/

Det pudsige her er at Kimchi er noget af det mest koreanske man kan forestille sig, men japanerne har efterhånden taget de chilifermenterede kinakål til sig som et eksotisk indslag til den ellers meget fine og nærmest smagsneutrale madkultur.

Hold da op, hvor dukker der mange konkurrenter op. Det er som om kinesisk mad er blevet synonym med sushi, og det er synd, men restaurationsbranchen er hård, og det gælder jo om at overleve.

http://ibyen.dk/restauranter/ECE1072031/stor-sushikaede-aabner-ny-filial/

Og det er jo rigtigt. Sushi er ikke længere et japansk fænomen, men noget der eksisterer i kombination med Thai Wok, Kina buffeter og Mongolian Barbeque…

Der var engang hvor mexikansk mad var ensbetydende med Chili con Carne og alle cafeer og restauranter smed det på menukortet. Oftest var det bare en kødsovs med brune bønner.

Jeg har lidt på fornemmelsen at det er det samme med sushi. Bare fordi en skævøje klasker lidt fisk på en håndfuld kogt ris betyder det altså ikke at det er sushi. Det er muligt det smager godt, men det er lidt falsk varebetegnelse.

I Japan tager det 11 år før man er færdiguddannet som sushikok, så jeg tvivler på at hende den 17-årige kineser i den lokale “Running Sushi and All You Can Eat China Grill & Wok House” der dagligt ruller nigiri har taget den uddannelse. Når man i sushiens hjemland bruger så lang tid på det er det jo ikke fordi de er dovne eller uintelligente. Der er måske mere til det end blot at lægge rå fisk på ris.

Related posts

Related Posts

Fiskeboller
Jensen got pwned!