Android vs iOS – Hvad har du valgt?
Der er altid nogen der skal slås.
Enten er det PClovers mod MacHeads eller også er det Brøndby fans mod FCK fans.
Hvem er bedst og hvorfor?
På mobiltelefonfronten er det lige nu kampen mellem Android og iOS der står for den mest intense debat. Og begge har deres fordele og ulemper.
iOS findes kun på iPhone (og iPad)
Det betyder at Apple kan optimere systemet til få kendte enheder. Men samtidig har de også magten over alt hvad der udvikles til iOS. Det betyder at de kan kontrollere at alt hvad der udgives er 100% kompatibelt og velkørende men også at det sætter grænser for udviklingen.
I den anden grøft er Android, der kører på 100vis af enheder fra forskellige producenter.
Android er åbent og det betyder at ingen kan vide sig sikre. Hvor der er frit slag med hensyn til udviklingen er der også af og til problemer med kompatibiliten. De mange forskellige producenter betyder at softwareudviklerne skal tage hensyn til et hav af forskellige hardwarekonfigurationer og alene det kan betyde større udfordring en Apples meget ensrettede iOS.
Vi (nørder) kender det fra webudviklingen, hvor websitekompatibilitet ofte volder besværligheder. Traditionelle softwareudviklere kan have de samme problemer med Windowsplatformen, der ligesom Android benyttes på hardware fra forskellige producenter.
Som avanceret Androidbruger er man på en evig jagt efter den perfekte softwarekonfiguration. Alene optimering af batterilevetid er en konstant måling, søgen, vurderen og tilpasning. Den jagt slipper de fleste iPhone brugere for, da det er relativt få parametre de har at pille ved.
Er denne frihed så god for brugeren eller ville det være bedre hvis hele systemet var låst?
I virkeligheden er Android nok bedst for producenterne. De har mulighed for at lave avancerede, tidssvarende produkter uden selv at skulle sidde med udvikling af styresystem fra bunden. For brugerne er Android en god mulighed for at få masser af spændende indhold uden at være bundet til Apple.
Men efter min mening har Android brug for mere styring. Når man ikke kan regne med at en applikation fra Android Market virker på sin splinternye Androidtelefon fordi kameradriveren er forkert eller fordi skærmen er for stor så mister man tilliden.
Regler og rammer er ikke nødvendigvis et onde. Ofte trives kreativiteten bedre under pres så måske var det på tide at lægge nogle retningslinjer for softwareudviklingen og for producenternes tilpasninger af system og hardware så man som bruger ikke oplever den slags problemer.
Og når det så er sagt så er Android stadig min foretrukne mobilplatform. Jeg elsker alle de tilpasningsmuligheder jeg har og jeg elsker at gå og nørde med det.
Men hvad med dig?
Hvad har du valgt – og hvorfor?
Ja man kan jo se hvordan den “begrænsning” som du siger apple sætter for IOS virkeligt har bremset udviklingen af app’s til IOS i modsætning til Android hvor der bare er fantastisk mange apps, eller er det i virkeligheden omvendt?
Android findes i mange forskellige udgaver, ikke alle passer til lige netop din telefon og det skyldes at der netop ingen begrænsninger er, at mobiludviklerne selv kan ændre på indholdet og dermed måden en app interagerer med telefonen = bremsning af udvikling.
Som svar på din kommentar vil jeg starte med at henvise til næstsidste afsnit i mit indlæg:
“Regler og rammer er ikke nødvendigvis et onde. Ofte trives kreativiteten bedre under pres så måske var det på tide at lægge nogle retningslinjer for softwareudviklingen og for producenternes tilpasninger af system og hardware så man som bruger ikke oplever den slags problemer.”
Kigger man isoleret set på antallet af Apps så holder det ikke helt som argument. Først og fremmest har iPhones eksisteret næsten dobbelt så lang tid som Android. Dernæst er volumen ikke nødvendigvis en indikator for kvalitet. Groft sagt vil det være det samme som at sige at McDonald’s er bedre end Burger King fordi de har flere restauranter. Eller Kina er et bedre land at vokse op i end Danmark fordi der er flere mennesker.
Hvis du har læst hele indlægget vil du også vide at jeg finder en del ulemper ved Androidplatformen. Lige nu er Android dog trods alt det bedste valg FOR MIG… Men jeg har rådet en del til at købe iPhone fordi de har nogle andre præferencer.
Ok indrømmet læste først hele artiklen efter jeg i trods havde skrevet min kommentar, så her er min nye kommentar:
Jeg har valgt IOS fordi det ligger i min iPhone og min iPad og for mig var begge “must have” gadgets 🙂