Ut a min Fakta-butik!

Forleden var jeg en tur i den lokale Fakta. Butikken er ikke just berømt for sit høje serviceniveau og alt for ofte er hylderne tomme og gangene fyldt med tomme kasser og varer, som ikke er blevet sat på plads.

Jeg stiller mig i den altid alt for lange kø ved kassen. Lige inden det bliver min tur, skal en kvinde betale 71 kr for sine varer. Hun giver den unge mand ved kassen en 100kr seddel, som han kæmper med at få kassen til at æde. Da maskinen efter 10 forsøg stadig ikke vil tage imod sedlen, ringer han efter assistance. Kort tid efter står souschefen og skælder den unge mand ud. “Hvad har du lavet med den? Du har vel slukket for den!”, siger han og begynder at rive kasser frem og tilbage. Butikschefen kommer også til og er ligeså anklagende: “Du har revet ledningerne ud med dine fødder. Så er det jo klart den ikke virker!”

Imens bliver køen længere og længere, og folk tripper for at se hvorfor køen ikke bevæger sig.

Jeg foreslår så: “Kan jeg ikke betale for hendes varer på mit kort. Så kan vi afregne bagefter?”
Butikschefen kigger op og knurrer “NEJ. Det kan ikke lade sig gøre!”
“Nåeh ok”, siger jeg, “jeg ville jo bare hjælpe, så vi kunne komme videre”.
Butikschefen kigger igen op og råber så “Ja, jeg vil også gerne ha’ DIG videre!”

De næste 5 minutter står jeg stille og ser køen vokse selv om folk bagest i køen sætter deres varer og forlader butikken. Butikschefen sender dræberblik til alle – og i særdeleshed til den unge fyr bag kassen. Og Fakta på Amagerbrogade fik endnu et hak i sin efterhånden blakkede troværdighed.

Related posts